معرفی رشته عمران
یکی از رشته های پر اهمیت و جذاب توی مجموعه رشته های هنرستان فنی حرفه ای رشته ساختمان هست. در طول زمان با بزرگتر شدن و پیشرفت جوامع و نیاز انسانها به مسکن های بزرگتر و مجلل تر، و تلاش بشر برای کنترل طبیعت با ساختن سدها و پل ها و غیره مهندسی عمران (راه و ساختمان) اهمیت بیشتری در زندگی انسانها پیدا کرد. فعالیت های بسیاری در کارهای ساختمانی انجام میشه که بخش عمده ای از این فعالیتها مربوط به کارهای عمومی در ساختمان هست. آمار و اطلاعات هم نشون میده که صنعت ساختمان سازی نیاز اساسی به تخصص فارغ التحصیلان دیپلم فنی ساختمان داره. افرادی که میتونن به عنوان تکنسین در کلیه کارگاه های ساختمانی فعالیت نموده یا به عنوان کمک مهندس از طرف دستگاه نظارت یا کارفرما در کارهای ساختمانی نظارت داشته باشن.
مسکن و سرپناه یکی از اساسی ترین نیازهای انسان در هر برهه از زمان بوده است، بطوریکه آرامش و امنیت افراد جامعه را تأمین نموده و او را از اثرات مخرب ناشی از عوامل طبیعی، جانوران وحشی و… در امان نگه می دارد. عمران، آبادی و توسعه، ارمغان مغزها و دستهای توانای برنامه ریزان و مجریان پرتلاش هر کشوری است. امروزه پیشرفت تکنولوژی و کاربرد روزافزون انواع و اقسام مصالح ساختمانی و فنون جدید عملیات اجرایی، صنعت ساختمان سازی را دگرگون و پیچیده نموده و به این رشته اهمیت ویژه ای بخشیده است. هنرجویان این رشته در طی دوران تحصیل با عملیات اجرایی ساختمان سازی، محاسبات فنی و نقشه کشی ساختمان، مواد و مصالح ساختمان، ایستایی ساختمان، فن آوری ساختمانهای اسکلت فلزی، فن آوری ساختمانهای بتونی، قالب بندی و آرماتوربندی، کار با دوربینهای نقشه برداری (تئودولیت و نیوُو) و… آشنا می شوند.
صنعت و بازار کار
در ضمن زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از: _ نقشه برداری عمومی ساختمان _ آرماتوربند و قالب بند _ دفاتر فنی مهندسین مشاور ساختمان _ سرپرست آزمایشگاه
بتن _ تعمیرکار دوربین های نقشه برداری _ طراح قطعات بتنی پیش ساخته _ ماکت ساز ساختمان _ نقشه کش ساختمان _ سرپرست کارگاه عملیات اجرایی ساختمان _ و…
Share it